Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka a na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem. Pieczemy przez pół godziny w temp 170*. po wystudzeniu wycinamy szklanką lub literatką krążki

krem:
budyń śmietankowy
1,5 szklanki mleka
2 łyżki masła
cukier

Budyń gotujemy w 1,5 szklance mleka (dosypujemy dodatkowo 1 łyżkę cukru) i odstawiamy do wychłodzenia. Zimny budyń miksujemy z masłem, a następnie powstałym kremem smarujemy wycięte wcześniej biszkoptowe krążki.

na posmarowane krem \'babeczki\' układamy przekrojone na pół winogrona oraz pokrojone w kostkę lub cząstki brzoskwinie. Nasze babeczki (ze względu na owoce) nie powinny dłużej leżeć niż 24h.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !