Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy 25 dkg
cukier 1/2 szklanki
masło 25 dkg
mleko 3/4 szklanki
spirytus kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa

Orzechy zmielić. Orzechy, cukier i masło dać do garnka i zalać wrzącym mlekiem. Mieszać, aby masło dokładnie się rozpuściło. Jeżeli ostygnie a masło będzie nie rozpuszczone do końca to delikatnie podgrzać. Ostudzić dodać spirytus, wymieszać i wstawić na 2 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 18.10.2013 19:17
dobra nie tylko do tortu
alaaa 31.08.2013 20:45
ciekawa masa na przełożenie tortu
misia53 13.04.2013 00:15
chętnie z tego przepisu skoprzystam
ben-ka 11.04.2013 09:25
bardzo przydatny przepis.
IKrakowianka 21.05.2012 21:03
idealna do tortów
Tika4444 28.12.2011 08:36
pomysłowe
junox 13.12.2011 16:09
swietne
Wacław 01.12.2011 17:47
fajny przepis !
jeta72 08.07.2011 00:34
pyszne;)
joanna77 27.05.2011 19:37
super przepis
ewelina/bunia 18.05.2011 13:17
smaczne
Monika193
Monika193 24.04.2011 23:15
świetny przepis
Wafelek2601 24.04.2011 22:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak