Sposób przygotowania

Ugotować wywar z warzyw, pomidory z puszki przecedzić przez sito. Na rozgrzany olej wrzucamy : pokrojona cebulę i bazylie i dodajemy po chwili pomidory. Gdy całość się zagotuje , wówczas dodaejmy ugotowany wczesniej wywar, sok z przecedzonych pomidorów i podlewamy winem , dodajemy rozdrobniony czosnek i miksujemy blenderem do uzyskania kremu . wówczas zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem . Na koniec mieszamy delikatnie ze śmietana i dekorujemy np. świeżą bazylią

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anitapaj

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !