Sposób przygotowania

Kapustę umyć,pokroić w ćwiartki ,wyciąć głąb,liście poszatkować,włożyć do garnka.Wlać niewielką ilością wody ,posolić dusić na małym ogniu około 5min.Kapustę odcedzić na sitku,ostudzić.Włożyć do miski .Boczek pokroić w kostkę ,usmażyć na patelni.Dodac do niego octu ,ostudzić i wymieszać z olejem ,doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z kapustą.Jabłko umyć pokroić na ćwiartki,usunąć gniazdo nasienne ,zetrzeć na grubej tarce ,wymieszać z kapustą .Natkę pietruszki ,szczypiorek,umyć ,osuszyc,drobno posiekać ,dodać do kapusty .Gotową sałatke przykryć odstawić na pół godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !