Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILOWANA PIERŚ Z KURCZAKA Z OGÓRKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
ogórek kwaszony 5 szt
natka pietruszki 1 pęczek
masło 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: GRILOWANA PIERŚ Z KURCZAKA Z OGÓRKIEM

Piersi przekroić wzdłuż jeśli są duże to jeszcze w poprzek, doprawić według uznania (sól, pieprz, kucharek w płynie ). Ogórki pokroić na plasterki i położyć na wierzch każdej piersi a następnie po gałązce pietruszki i kawałeczku masła. Pojedynczo zawinąć każdą pierś w folie aluminiową i włożyć na grilla. Grillować ok 20 minut. Można podawać z sosem Tzatziki i sałatką z kapusty pekińskiej , pomidorów i ogórków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.05.2012 20:23
trzeba bedzie wypróbiwać w najbliśzym czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak