Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek królewski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z jarzyn
wywar z grzybów suszonych
cebula
kiełbasa
boczek
żur
śmietana kwaśna 1\\4l
tarty chrzan
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek królewski

Cebulę podsmażyć na maśle ,dodać do wywaru z jarzyn i chwilę pogotowac.Przecedzić ,połączyć oba wywary ,dodać pokrojone w paseczki grzyby.Podgrzać w zupie boczek i plasterki kiełbasy .Smak warzywno -grzybowy zalać żurem .Zagotować ,dodać śmietanę i rozmieszać .Na talerzu ułożyć połówki jajek,zalać żurkiem .Przed podaniem posypać tartym chrzanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak