Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy nacieramy solą i pieprzem.Na dużej patelni rozgrzewamy mocno olej i smażymy mięso ze wszystkich stron.Po obsmażeniu wołowinę przekładamy do żaroodpornego naczynia.Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę a czosnek miażdżymy,paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę,boczek dzielimy na mniejsze kawałki i razem z cebulą czosnkiem i papryką wrzucamy na patelnie i smażymy kilka minut.Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy winem dodać liść laurowy i cynamon.Pomidory obieramy ze skóry kroimy na kawałki i razem z koncentratem przekładamy do mięsa.Dusimy 40 min w temperaturze 160 stopni.Szynkę kroimy w paseczki i lekko przesmażamy,dodając kapary.Estragon myjemy i siekamy. Po wyjęciu mięsa z piekarnika posypujemy je szynką z kaparami i estragonem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !