Sposób przygotowania

Wymieszać mleko z żółtkami. Dodać cukier, mąkę i sół. Postawić na małym ogniu i gotować około 30 minut często mieszając. Jeśli po 20 minutach krem nie zaczął gęstnieć trzeba dodać 2 - 3 łyzki mąki. Laskę wanilii przekroić na pół, wyskrobać ziarenka i dodac je do gotowego kremu. Banany pokroić w plasterki. W miseczce ułożyć 1/3 kremu. Na to połowę pokrojonego banana i 2-3 herbatniki. Następnie znowu 1/3 kremu, reszte banana i znów herbatniki. Na wierzch położyć reszte kremu. Udekorować śmietaną ubitą z cukrem pudrem.
Smacznego!!!

--> porcja dla 6 osób
--> jeśli nie podajecie pudingu od razu można bo włoozyć na kilka godzin do lodówki i udekorowac bitą śmietaną tuż przed podaniem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzycho2

    lubię to
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !