Sposób przygotowania

Pieczeń oczyszczamy,myjemy i osuszamy i kroimy w skośnie w poprzek włóien na 4 podłużne kawałki,tłuczemy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem.Słoninę kroimy w cienkie plasterki.Przygotowujemy farsz-comber sarni myjemy kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę,grzyby myjemy i drobno siekamy.Cebulę obieramy i drobno kroimy i podsmażamy na maśle,wszystkie składniki łączymy dodajemy do nich bułkę tartą i dokładnie mieszamy.Przygotowane zrazy smarujemy farszem zwijamy i związujemy mocną nicia i obkładamy plasterkami słoniny.Układamy je w rondlu i dusimy na wolnym ogniu 30 min obracając je .Gdy się zrumienią posypujemy je mąką podlewamy winem i bulionem,dusimy pod przykryciem aż będą miękkie.Podajemy z kaszą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    chętnie bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    chętnie bym spróbowała
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !