Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z sarniny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina na pieczeń 80 dkg
słonina 15 dkg
wino czerwone wytrawne 150 ml
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Farsz:
prawdziwki 8 dkg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
comber z sarny 15 dkg
bulion 150 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z sarniny

Pieczeń oczyszczamy,myjemy i osuszamy i kroimy w skośnie w poprzek włóien na 4 podłużne kawałki,tłuczemy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem.Słoninę kroimy w cienkie plasterki.Przygotowujemy farsz-comber sarni myjemy kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę,grzyby myjemy i drobno siekamy.Cebulę obieramy i drobno kroimy i podsmażamy na maśle,wszystkie składniki łączymy dodajemy do nich bułkę tartą i dokładnie mieszamy.Przygotowane zrazy smarujemy farszem zwijamy i związujemy mocną nicia i obkładamy plasterkami słoniny.Układamy je w rondlu i dusimy na wolnym ogniu 30 min obracając je .Gdy się zrumienią posypujemy je mąką podlewamy winem i bulionem,dusimy pod przykryciem aż będą miękkie.Podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.07.2012 08:31
ciekawy pomysł
iga2 15.06.2011 23:28
chętnie bym spróbowała
iga2 15.06.2011 23:28
chętnie bym spróbowała
magical66 19.04.2011 16:41
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak