Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szkarłatne figi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi 8 szt
powidła śliwkowe 10 dkg
cukier 4 łyżki
wino czerwone 100 (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: szkarłatne figi

Figi myjemy i osuszamy,sześć z nich kroimy na ćwiartki nie przecinając do końca a dwie pozostałe kroimy na połówki.Owoce zalewamy winem dodajemy cukier i gotujemy 5 min.Figi pokrojone na ćwiartki wyjmujemy i osączamy.Wino z pozostałymi figami studzimy i miksujemy z powidłami i podgrzewamy.Na talerzyku układamy figi wyjęte z wina i polewamy je ciepłym sosem.Można podawać z lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.06.2011 10:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak