Sposób przygotowania

Maślaki oczyszczamy,myjemy i kroimy na kawałki,na patelni rozgrzewamy część masła i przesmażamy na nim grzyby.Tymianek,bazylię oregano i estragon myjemy i siekamy przekładamy do niewielkiego naczynia a następnie zalewamy wrzątkiem i dodajemy do nich sok z cytryny.Do naparu wrzucamy obrane i przecięte na pół ząbki czosnku.Odstawiamy i trzymamy pod przykryciem około 30 min.Bulion gotujemy dodajemy do niego grzyby i gotujemy na małym ogniu,marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych otworach i dodajemy do bulionu.Chleb obieramy ze skórki i kroimy na kawałki,przesmażamy na maśle i wrzucamy do zupy dokładnie mieszamy by chleb się rozpuścił.Napar odcedzamy y wlewamy do garnka.Zupę doprawiamy kucharkiem i pieprzem.Śmietanę i żółtka mieszamy ze sobą i zagęszczamy wywar.Podajemy udekorowaną listkami bazylii.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !