Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks warzywny

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 350 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 180 g
jaja 6 szt
mleko 1 szkl.
olej 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
włoszczyzna mrożona 1 (krojona w paski)
żółty ser starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Keks warzywny

Warzywa ugotuj, dopraw solą i pieprzem.Ugotuj 3 jaja na twardo. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do mleka dodej pozostałe surowe jajka utarty ser żółty oraz roztopione masło. Przelej do naczynia z mąką, dodaj warzywa.Wymieszaj tak by ciasto było lekko grudkowate. Połowę ciasta wlej do natłuszczonej formy na keks. Ułóż gotowane jajka i zalej pozostały ciastem. Piec ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 12.06.2012 08:27
pycha
Juleczka20 30.03.2012 11:13
super
TyTaN 27.03.2012 23:13
dobre
pigila
pigila 16.01.2012 20:46
super
ronald88 08.07.2011 10:08
super
tomek18 12.06.2011 21:34
fajny
Robert10 05.05.2011 14:12
ciekawe
KasiaK90 27.04.2011 15:25
świetny przepis
marzena06 31.12.2010 15:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak