Sposób przygotowania

Miękką margarynę i cukier puder ucieramy robotem na puch Gdy składniki się połączą, dodajemy cały czas ucierając, po jednym żółtku. Całość ucieramy jeszcze przez 2 minuty, siejemy przez sito obie mąki, budynie i proszek do pieczenia, nadal ucieramy. Gdy ciasto będzie jednolite, dodajemy pianę ubitą z białek i szczyptą soli delikatnie łączymy z ciastem.
Ciasto przelewamy do formy w kształcie babki, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
Temperatura piekarnika : 180oC Czas pieczenia: 45 minut.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem,polewą czekoladową

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jakie śliczne!!!! brawo:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super babki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wyśmienite:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne,gdzieś to już widziałem.Super.
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    na Wielkanoc jak znalazł
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    na Wielkanoc jak znalazł
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    znowu dwa razy się zapisalo
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ale pycha babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !