Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Łopatkę zmieliłam dość grubo małymi partiami w blenderze, boczek drobniej, a najdrobniej wołowinę. Wymieszałam wszystko w misce, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypałam pieprz (sporo) i majeranek. Dodałam kilka łyżek przegotowanej zimnej wody, żeby się dobrze wyrabiało. Wyrabiałam mięso w misce ręką, tak długo, aż połączyło się w gładką masę.
Po wypróbowaniu, dosoliłam jeszcze trochę i włożyłam mięso ciasno do słoików.
Słoiki wstawiłam do garnka z wodą do 3/4 ich wysokości i gotowałam na niewielkim ogniu 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha tak do chleba na kanapki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    romanrafal

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetny pomysł! muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    podoba mi się, też wypróbuję;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka swojska jest najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To by mi bardzo smakowało:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam domowe wyroby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !