Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado
cytryna 1/2
szczypiorek
oliwa 1/2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane awokado

Awokado przekroić na pół, usnąć pestkę oraz miąższ tak aby nie uszkodzić skórki. Miąższ rozgnieść widelcem a następnie skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekane jajko, szczypiorek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. można dodać jeszcze 1 ząbek czosnku. Powstałą masę napełniać wydrążone awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak