Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądków wieprzowych 1,5 kg
marchwi 6
pietruszki 3
koncentratu pomidorowego 1 słoiczek
natka pietruszki
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wieprzowe

Żołądki umyć i gotować w wodzie ok.1,5 - 2 godziny. W tym czasie dodać w całości marchew i pietruszkę, by się trochę pogotowały i zmiękły. Wyjąć wszystko, wystudzić. Żołądki pokroić w paski i dodać do wywaru, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i również wrzucić do garnka. Gotować. Przyprawić kucharkiem, papryką, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać koncentrat i chwilę pogotować. Na talerzu posypać świeżą pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.03.2012 21:45
flaki też mi się z koncentratem kojarzą, ale wieprzowych nie robiłem. Rzadko chyba można dostać żołądki wieprzowe
romanrafal
romanrafal 19.04.2011 15:15
napewno dobre
1j1o1l1a1 18.04.2011 22:45
ciekawe...z koncentratem pomidorowym flaków nigdy nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak