Sposób przygotowania

Żołądki umyć i gotować w wodzie ok.1,5 - 2 godziny. W tym czasie dodać w całości marchew i pietruszkę, by się trochę pogotowały i zmiękły. Wyjąć wszystko, wystudzić. Żołądki pokroić w paski i dodać do wywaru, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i również wrzucić do garnka. Gotować. Przyprawić kucharkiem, papryką, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać koncentrat i chwilę pogotować. Na talerzu posypać świeżą pietruszką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe...z koncentratem pomidorowym flaków nigdy nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    flaki też mi się z koncentratem kojarzą, ale wieprzowych nie robiłem. Rzadko chyba można dostać żołądki wieprzowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !