Sposób przygotowania

Mięso myjemy usuwamy błony i kroimy w grube plastry,rozbijamy tłuczkiem,brzegi kotletów wyrównujemy nożem,posypujemy je solą pieprzem i oprószamy łyżką mąki.Na rozgrzanej patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy kotlety z obu stron i przekładamy je do rondla.Marchewkę pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w cienkie plasterki,białą część pora drobno kroimy.Pieczarki oczyszczamy i rozdrabniamy,na patelni rozgrzewamy olej przekładamy warzywa i pieczarki i dusimy na małym ogniu podlewając wodą.Miękkie już warzywa łączymy ze śmietaną zmieszaną z łyżką mąki gotujemy i doprawiamy kucharkiem Kotlety przykrywamy warzywami i dusimy 20 min.SER ŚCIERAMY NA TARCE I POSYPUJEMY DANIE,DUSIMY JESZCZE 10 MIN.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    a nie tak dawno próbowałam mięsa z dzika jest naprawdę dobre;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !