Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet z dzika po myśliwsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler kawałek
pieczarki 20 dkg
śmietana 200 ml
ser żółty 10 dkg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
polędwica 40 z dzika

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet z dzika po myśliwsku

Mięso myjemy usuwamy błony i kroimy w grube plastry,rozbijamy tłuczkiem,brzegi kotletów wyrównujemy nożem,posypujemy je solą pieprzem i oprószamy łyżką mąki.Na rozgrzanej patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy kotlety z obu stron i przekładamy je do rondla.Marchewkę pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w cienkie plasterki,białą część pora drobno kroimy.Pieczarki oczyszczamy i rozdrabniamy,na patelni rozgrzewamy olej przekładamy warzywa i pieczarki i dusimy na małym ogniu podlewając wodą.Miękkie już warzywa łączymy ze śmietaną zmieszaną z łyżką mąki gotujemy i doprawiamy kucharkiem Kotlety przykrywamy warzywami i dusimy 20 min.SER ŚCIERAMY NA TARCE I POSYPUJEMY DANIE,DUSIMY JESZCZE 10 MIN.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.05.2012 20:38
a nie tak dawno próbowałam mięsa z dzika jest naprawdę dobre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak