Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe tagliatelle z krewetkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krewetki black tiger 400 g
ząbki czosnku posiekane 3 sztuka
sok z cytryrny 3 łyżka
pomidorki kotajlowe 4 gałązka
makaron tagliatelle 500 g
oliwa 6 łyżka
pieprz i sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżka
parmezan 4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe tagliatelle z krewetkami

Do krewetek dodaj posiekany czosnek, ok. 4 łyżki oliwy z oliwek i sok z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i włóż do lodówki na ok. 30 minut.

Pomidorki koktajlowe w gałązkach ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni C aż będą lekko pomarszczone (możesz skorzystać z opcji grilla, jeśli taka jest dostępna w Twoim piekarniku).

Makaron tagliatelle gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy i smaż krewetki wraz z marynatą ok 3-4 minuty; dodaj natkę pietruszki i makaron. Wymieszaj całość.

Układaj makaron na talerzach. Każdą porcję posyp parmezanem. Makaron podawaj przykryty upieczonymi pomidorkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 15.11.2011 22:11
fantastyczne
Jolanta40 15.11.2011 22:11
fantastyczne
kochanyptysiu 24.05.2011 09:59
SUPER SIE PREZENTUJE
artur7 13.05.2011 20:22
orginalne
ewasylwia 19.04.2011 15:46
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak