Sposób przygotowania

Do krewetek dodaj posiekany czosnek, ok. 4 łyżki oliwy z oliwek i sok z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i włóż do lodówki na ok. 30 minut.

Pomidorki koktajlowe w gałązkach ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni C aż będą lekko pomarszczone (możesz skorzystać z opcji grilla, jeśli taka jest dostępna w Twoim piekarniku).

Makaron tagliatelle gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy i smaż krewetki wraz z marynatą ok 3-4 minuty; dodaj natkę pietruszki i makaron. Wymieszaj całość.

Układaj makaron na talerzach. Każdą porcję posyp parmezanem. Makaron podawaj przykryty upieczonymi pomidorkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !