Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone faszerowane ziemniaki z prawdziwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
śmietana gęsta 125 ml
masło do smażenia
prawdziwki 10 dkg
ser żółty 10 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone faszerowane ziemniaki z prawdziwkami

Ziemniaki dobrze myjemy przekładamy do rondla i zalewamy wodą solimy i gotujemy,gotujemy do miękkości i studzimy.Grzyby oczyszczamy myjemy i kroimy w drobną kostkę,cebulę obieramy i siekamy.Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy cebulę a po 3 minutach dodajemy grzyby i dalej smażymy.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy na patelnie,doprawiamy solą pieprzem i słodką papryką.Każdy ziemniak przecinamy na pół w poprzek wydrążamy w nim duży otwór a wyjęty miąższ przekładamy na patelnie.Farsz mieszamy i nakładamy do ziemniaków.Blachę smarujemy masłem układamy ziemniaki pieczemy 30 minut w 180 stopniach Smietanę mieszamy z gałką i w połowie pieczenia polewamy ziemniaki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 18.04.2012 19:14
już nie mogę się doczekać, kiedy wypróbuję ten przepis !!!
Andzia1977
Andzia1977 15.03.2012 19:13
ale to musi byc dobre
m1monika 08.03.2012 17:28
pyszne
Krystyna32 26.09.2011 17:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak