Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski lub na stolnicę. Drożdże wkruszyć do wysokiego naczynia, dodać łyżkę cukru i lekko ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Żółtka i jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do mąki dodać jajeczny puch, rozczyn drożdżowy i wyrobić ciasto. Gdy będzie odchodziło od dłoni dodać roztopioną Kasię. Wyrabiać, w miarę potrzeby podsypując mąką. Ciasto po wyrobieniu odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość odrywać z niego kawałki, wałkować. Placki ciasta smarować powidłami śliwkowymi i zwijać. Ciasto zawinąć w papier do pieczenia, odstawić do wyrośnięcia i piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.Zobacz więcej

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jak ładnie równo zwinięte - śliczne i smaczne :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię zawijaski
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !