Sposób przygotowania

Makaron ryżowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pastę curry przygotuj wcześniej również według wskazówek na opakowaniu (wymieszaj z oliwą i podsmaż chwilę na patelni).

Do gotującego się wywaru z warzyw dodaj pokrojoną w ukośne paski trawę cytrynową, liście cytrynowe, groszek cukrowy oraz imbir (podziel go na plasterki). Gotuj ok. 10 minut, dodaj mleczko kokosowe, sok z cytryny, cukier, drobno posiekane chilli oraz krewetki i pastę curry. Wymieszaj dokładnie zupę i gotuj jeszcze przez ok. 3 minuty.

Zupę podawaj z makaronem ryżowym, kiełkami soi i świeżą kolendrą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny pomysł i smakowity na pewno a te zestawienie smaków --- zaskakujące
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Cudowny smak i prezentacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !