Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa majerankowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 sztuka
ziemniaków 4 sztuki
marchewki 2 średnie
por 1 średniej wielkości
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek., majeranek do smaku
masła 1 łyżka
mąki 1 kopiasta łyżka
pietruszki 1 korzeń

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa majerankowa

Ugotować udko w 2 litrach wody, wyjąć, ostudzić i rozdrobnić. Do wywaru mięsnego wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i chwilę pogotować. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majeranek, pokrojony por i rozdrobnione mięso. Gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni przesmażyć mąkę na maśle i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem albo vegetą.

Do zupy można użyć innego mięsa. Ja zamiast udka użyłam wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak