Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt
dżem wiśniowy
jajko 1 szt
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście francuskim

Ciasto rozmrozić (najlepiej w lodówce) pokroić na kwadraty. Z jabłek wyciąć gniazda nasienne a w ich miejsce nałożyć dżem po czym zawinąć ciastem dobrze sklejając. Posmarować roztrzepanym jajkiem i zapiec w 210stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.07.2011 08:03
pycha
ziutula
ziutula 24.05.2011 17:11
pyszne do kawki....
ela16 28.04.2011 09:40
dobre
Danuta8 19.04.2011 09:08
fajne
KasiaK90 19.04.2011 08:28
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak