Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z gotowanych jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
woda 1.5 l
mąka ziemniaczana 6 dkg
cukier 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z gotowanych jabłek

Jabłka umyć, pokroić w ósemki i nie obierając rozgotować w 1.5l wody i cukrze. jabłka przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody,zawiesinę połączyć z przecierem z jabłek i zagotować ciągle mieszając, gorący kisiel przelać do salaterek i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 24.07.2011 17:38
super
malaczarna23 26.05.2011 10:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak