Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek królewski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt,
cukier 1 szkl.
mąka 2i1/2 szkl.
migdały mielone 10 dkg.
margaryna 1i2/3 kost.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda 6 (cytrynowa)
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek królewski

jajka ubić z cukrem na parze aż masa zrobi się gęsta wlać powoli wodę cytrynową i dalej ubijać zdjąć z ognia i ubijać tak długo aż masa wystygnie,mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i migsdałami i wymieszać z ubitą masą dodać roztopiony tłuszcz wymieszać i rozłożyć ciasto na jedną dużą blachę lub dwie mniejsze wyłożone pergaminem,i upiec po upieczeniu przełożyć marmoladą dwa mniejsze placki lub dwie połówki dużego i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.02.2012 21:23
świetne ciacho
Wafelek2601 03.02.2012 21:41
niebo w gębie
Angelika10 19.06.2011 20:10
Bardzo dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak