Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek cygański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt,
cukier 3/4 szkl.
mąka 1 szkl.
migdały płatki 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1/2 małego opak.
czekolada lub polewa czek.
orzechy włoskie 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek cygański

jajka ubić z cukrem wymieszać z resztą składników wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką i upiec na złoty kolor,polać polewą lub roztopioną czekoladą w kąpieli wodnej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.11.2013 08:42
pycha z rodzynkami i orzechami
Łukasz15 28.04.2012 08:52
pycha
Ewelina38 30.04.2011 22:03
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak