Sposób przygotowania

Białka oddziel od żółtek. Mąkę połączyć z Żółtkami, dodaj margarynę oraz połową cukru i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Ciasto podziel na 2 części. Jedna część ciasto włóż do zamrażarki na 30 minut. Ciastem wyłóż natłuszczoną, oprószoną mąką blachę. Na nim układaj drobno pokrojony rabarbar. Możesz użyć innych owoców wg uznania, polecam porzeczki lub truskawki. Owoce przykryj utartym na tarce o dużych oczkach zmrożonym ciastem. Białka ubij na sztywną pianę, dodając pozostały cukier, wylej na wierzch ciasta. Piecz ok. 1 godz. w temp. 180°C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczny placuszek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !