Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z Rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 5 szt.
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
rabarbar 0,5 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z Rabarbarem

Białka oddziel od żółtek. Mąkę połączyć z Żółtkami, dodaj margarynę oraz połową cukru i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Ciasto podziel na 2 części. Jedna część ciasto włóż do zamrażarki na 30 minut. Ciastem wyłóż natłuszczoną, oprószoną mąką blachę. Na nim układaj drobno pokrojony rabarbar. Możesz użyć innych owoców wg uznania, polecam porzeczki lub truskawki. Owoce przykryj utartym na tarce o dużych oczkach zmrożonym ciastem. Białka ubij na sztywną pianę, dodając pozostały cukier, wylej na wierzch ciasta. Piecz ok. 1 godz. w temp. 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 11.06.2012 11:15
smaczne
Patrycja33 17.05.2011 21:59
pycha
jogobella231
jogobella231 10.05.2011 09:56
uwielbiam
agnieszka137 18.04.2011 17:41
smaczny placuszek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak