Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna zupa chlebowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
smalec 2 łyżki
chrzan 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól 2 łyżeczki
natka pietruszki do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
pieczywo czerstwe 250 g
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa chlebowa

Cebulę obrać i pokroić w cieńkie plasterki. Pieczywo pokroić w grubą kostkę.
Smalec podgrzaćw garnku, zeszklić na nim cebule Zalać bulionem. Dodać do bulionu pokrojone pieczywo, chrzan i liść laurowy. Gotować ok. 30 min. od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć liść laurowy, dobrze rozbić trzepaczką zupę, albo rozbićmikserem. Dodać drobno pokrojoną natkę. Doprawić zupę solą, pieprzem i gałką muszkatałwą. Podawać przybranakilkoma grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak