Sposób przygotowania

Trzy jajka ugotować ugotuj na twardo i obierz. Przepuść przez maszynkę do mielenia karkówkę, boczek, wątróbkę i cebulę. Przypraw do smaku, dodaj 2 surowe jajka i dokładnie wymieszaj. Formę posmaruj tłuszczem. Nałóż połowę masy mięsnej. Pośród ułóż jajka, jedno za drugim. Przykryj pozostałą masą mięsną i delikatnie ugnieść. Formę przykryj folią aluminiową. Piecz wstawione do większego naczynia, wypełnionego gorącą wodą (tak, aby woda sięgała do połowy formy z klopsem). Piecz ok. 75 min w temp 180°C. Zdejmij folię aluminiową i podpiecz jeszcze 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    też taki robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super wyglada!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    takie klopsy zawsze dobrze wygladają
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne te klopsy, a do tego super się prezentują:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super zrobię napewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    sam tłuszcz niestety
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !