Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze smażoną wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 35 dag
sałata kędzierzawa 1 szt
jajko 2 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
ketchup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
fasola szparagowa 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze smażoną wołowiną

Polędwice pokroić na kostkę 2-3 cm doprawić według uznania ( sól morska drobna , pieprz czarny świeżo zmielony ) i wrzucić na rozgrzaną patelnie z oliwą . Jajka ugotować na twardo pokroić w pół księżyce.Z pomidorów wydrążyć nasiona i pokroić tak jak jajka. Fasolkę wrzucić do osolonej wody , po ugotowaniu odcedzić i dodać do sałatki ( może być ciepła , zimna bez znaczenia ). Cebulo pokroić w krążki a krążki na pół też w takie pół księżyce byle by były cienkie ponieważ cebule jest mocna ( polecam czerwoną doda kolorystyki ). Polędwice wołową odsączyć jeśli jest taka konieczność od oliwy i następnie wrzucić do sałatki. Ostatnim krokiem jest jakże banalny i pyszny sos , dresing do sałatki.Zmieszać majonez z ketchupem i dodać do sałatki .Wszystko wymieszać podawać w ciepłej miseczce najlepiej kwadratowej.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 07.06.2011 09:37
super
magical66 18.04.2011 19:44
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak