Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędlina 10 dag
papryka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 100 ml
olej 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
cytryna 1 sztuka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 100 (z ogórków)
ogórki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Solanka

Cebule obrać pokroić w plasterki. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i drobno pokroić miąższ. Ogórki pokroić najpierw w paseczki, w potem w plasterki.
Olej podgrzać w garnku i poddusić cebulę. Dodaćpokrojoną wędlinę, paprykę i ogórki, również podsmażyć. Dopełnić przecierem pomidorowym i wodą z ogórków. Całość gotować na średnim ogniu przez ok. 15 min. Jeśli solanka okaże sie za gęsta można dolać troche wody.
Potrawę doprawić cukrem, solą i pieprzem. Solankepodawać ze śmitaną i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak