Sposób przygotowania

Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę.Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin.Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut.Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem.Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dobry pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    lubię szaszłyki;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !