Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę pszenną, wbić jajka, dodać serek homogenizowany, proszek do pieczenia, kakao do ciast i cukier. Wszystko razem wymieszać łyżką, a następnie wyrobić ręką (ciasto wychodzi trochę klejące).Tłuszcz rozgrzać. Mokrymi rękami formować pączki wielkości orzecha włoskiego i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Po upieczeniu wyjąć pączki na ręcznik papierowy, a po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.Z podanych składników wyjdzie około 30 sztuk pączków. Najlepsze są tego samego dnia.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !