Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 1 i 1/2 szklanki
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 2 szt
sok z cytryny 3 łyżeczki
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka

Ciasto rozmrażam. Kroję na 2 placki. Piekę ok. 25min. w temp. 225*C. Na mleku gotuję budyń, studzę i miksuję go z wcześniej ubitym masłem, dodaje cukier puder i sok z cytryny. Placki przekładam wystudzonym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 18.04.2011 16:48
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak