Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cappuccino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier 10 dag
cappuccino waniliowe 20 g
migdały 5 dag
orzechy laskowe 5 dag
mąka 30 dag
polewa czekoladowa 5 dag
polewa biała 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cappuccino

Cappuccino wymieszać z 50ml wrzątku i ostudzić.Mąkę, cukier, migdały i orzechy wymieszać razem. Dodać masło i cappuccino. Zagnieść sprężyste ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki.Porcje ciasta rolować na wałki grubości palca, pokroić na kawałki długości 5 cm i uformować rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180°C około 15 minut po czym ostudzić.Obie polewy stopić i polać nimi ciasteczka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 01.03.2012 16:36
super
maciek7 13.09.2011 21:04
super
Iwona45 21.08.2011 23:40
mniam
Krystyna32 04.06.2011 15:07
rewelacja
magical66 18.04.2011 19:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak