Sposób przygotowania

Flaki oczyścić ,opłukać zalać wodą ,zagotować i odcedzić.Ponownie zalać wodą i ugotować do miekkości ,po czym pokroić w paseczki.Pokrojone flaki zalać wodą lub wywarem z kości ,dodać pokojoną w drobną kostkę marchew ,połowę pokrojonej w kostke cebuli ,przyprawy i razem gotowac do miękkości warzyw,wlać zakwas do smaku i zagotować.Zdjąć z ognia ,dodać usmażoną na jasnozłoty kolor resztę cebuli wraz z tłuszczem i przyprawić do smaku.Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny żurek dla tych co lubią flaki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !