Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Cały czas ucierając dodawać reszte skladników. Wyrobić ciasto i włozyć na 2 godziny do lodówki. Stolnice posypać obficie mąką. Rozwałkowac ciasto na grubość około 1 cm. Wycinać motylki. Ułozyc je na blaszce, na papierze do pieczenia. Piec 8 minut w temp 180 C. Ostudzic na kratce i dekorować lukrem.
Smacznego!!!!

--> porcja na około 60 motylków
--> ciastka nie moga się przyrumienić podczas pieczenia, gdyz wtedy twardnieją
--> jesli już wam się zdarzy że się za bardzo przyrumienią, przełóżcie je dżemem i zostawcie na noc szczelnie zamknięte w metalowym pojemniczku

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Ładnie wyglądają ciasteczka motylki.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne są :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ania56

    Ślicznie wygladają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    aż szkoda zjadać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    moja córka bedzie zachwycona,zabieram do swojej ksiazki
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ale słodkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne są:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !