Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 750 ml
śmietana 200 ml
mąka przenna 50 g
koperek 30 g
masło 30 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

Koperek umyć,osuszyć,posiekać.Częścią zimnego wywaru i rozprowadzić mąkę,drugą część wywaru podgrzać,dodać zaprawkę i zagotować,następnie połączyć ze śmietanką i koperkiem,dodać surowego masła,doprawić do smaku.Podawać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak