Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos rumiany(podstawowy)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 1500 g
cebula 100 g
marchew 100 g
seler 100 g
pietruszka 50 g
pory 100 g
woda 1500 ml
ziele angielskie 5 g
mąka przenna 100 g
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: sos rumiany(podstawowy)

Umyte kości porąbać na części,włożyć do brytfanny.Oczyszczone warzywa pokroić na części,przełożyć do brytfanny z kośćmi,posolić i wymieszać.Brytfannę wstawić do nagrzanego piekarnika.Kości zrumienić na złoty kolor i przełożyć do garnka,zalać 1500ml wody i gotować pod przykryciem.Gęsty wywar przecedzić do garnka kamiennego i używać w miarę potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak