Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, śmietanę, sól oraz mąkę wymieszaną z kakao, zagnieść ciasto i schłodzić . Po około 30 min, ciasto rozwałkować na cienki placek wyciąć z niego dwa jednakowe prostokąty, jeden ozdobić na brzegu ozdobnym wzorkiem z ciasta. Piec w temp.180st około 15-20 min Czekoladę rozpuścić z dodatkiem masła i alkoholu, wylać całość na placek z brzegiem, odstawić do zastygnięcia . Dolny placek posmarować dżemem, przykryć ciastem z zastygniętą czekoladą. Wierzch udekorować lukrem bezowym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ładny mazurek
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ślicznie udekorowany :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !