Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka rybacka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 30 dkg
cebula 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz ziarnisty
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka rybacka

Włoszczyzne obieramy i kroimy na mniejsze kawałki,cebulę obieramy i siekamy boczek kroimy w dużą kostkę.Na rozgrzanej patelni przesmażamy boczek i wrzucamy cebulę po 5 minutach dodajemy liście laurowe i trzymamy jeszcze na ogniu kilka minut.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.W garnku gotujemy 2 litry wody solimy ją dodajemy ziele angielskie pieprz,wkładamy włoszczyznę i gotujemy na małym ogniu pół godziny.Do gotującego się wywaru wrzucamy ziemniaki,a kiedy będą prawie miękkie dodajemy boczek.Natkę pietruszki drobno siekamy,posypujemy nią zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.07.2011 09:03
prawie \"kaszubska pulcza\" - babcia podobną gotowała....
halina17 18.04.2011 11:20
smaczna zupa
Małgorzata113 18.04.2011 08:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak