Sposób przygotowania

Włoszczyzne obieramy i kroimy na mniejsze kawałki,cebulę obieramy i siekamy boczek kroimy w dużą kostkę.Na rozgrzanej patelni przesmażamy boczek i wrzucamy cebulę po 5 minutach dodajemy liście laurowe i trzymamy jeszcze na ogniu kilka minut.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.W garnku gotujemy 2 litry wody solimy ją dodajemy ziele angielskie pieprz,wkładamy włoszczyznę i gotujemy na małym ogniu pół godziny.Do gotującego się wywaru wrzucamy ziemniaki,a kiedy będą prawie miękkie dodajemy boczek.Natkę pietruszki drobno siekamy,posypujemy nią zupę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prawie \"kaszubska pulcza\" - babcia podobną gotowała....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !