Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka Winiar-owa z Budyniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
margaryna 200 gram
cukier 200 gram
jajko 6 szt
mąka 250 gram
mąka ziemniaczana 250 gram
proszek do pieczenia 2
olej 5 łyżek
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka Winiar-owa z Budyniem

1 Budyń o smaku waniliowym z wapniem 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 szk cukru 6 jaj osobno ubić białka 1 szk maki pszennej 1szkl mąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju 2 łyżki octu na sam koniec dodajemy białko ubite i delikatnie mieszamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.03.2014 13:48
pyszna babka
pawlito 13.02.2014 09:01
bardzo apetycznie wygląda na pewno była smaczna
cukiereczek 30.09.2011 10:32
piękna taka puszysta
Jolanta_P-S 09.07.2011 22:11
Zdjęcie idealne
Gonia555 19.06.2011 18:39
polecam polecam polecam
slawekslawek 25.05.2011 08:42
Ale baba wyrosła ze szok :) lubię takie
ada12302 19.04.2011 22:53
super
ewasylwia 18.04.2011 10:57
pięknie wyrosła
Misiabe 18.04.2011 09:15
Wygląda bardzo apetycznie
Małgorzata113 18.04.2011 08:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak