Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczka Wielkanocna z twarożkiem Piątnica

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 200 gram
jajko 5 szt
mąka 600 gram
cukier 1 szk
cukier wanilinowy 1 szt
twaróg 400 gram
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczka Wielkanocna z twarożkiem Piątnica

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem, sok i skórkę z cytryny, wymieszać. Dodać zmielony ser.Ja piekłam 180 st. przez 45-50 minut. Po ostygnięciu posypałam cukrem pudrem i przyozdobiłam orzeszkami dmuchanymi w czekoladzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.10.2012 10:07
super
slawekslawek 30.05.2011 07:12
Babka wygląda rewelacyjnie
Gonia555 03.05.2011 18:18
polecam
ewelina/bunia 21.04.2011 13:13
super
halinka1011 18.04.2011 08:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak