Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 6 łyżek
mąka ziemniaczna 3 łyżki
cukier 0,5 szkl.
cukier waniliowy
jaja 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem do tortów czekoladowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort

Białka ubijam na sztywną pianę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego, dodaję żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko mieszam. Wkładam na uprzednio przygotowaną tortownicę, piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem do tortu przygotowuję zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Dekoruję w zależności od pomysłu (dekoracje kupione w sklepie lub zrobione z kolorowych galaretek).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 07.05.2012 21:55
Ależ piękny :)
gosia561 02.02.2012 23:34
ładny
Papryczka 26.01.2012 21:33
cudny torcik
kriso 22.01.2012 12:38
ciekawy wygląd
ziutula
ziutula 03.01.2012 21:17
kusi wyglądem do zjedzenia...
aleksa123 23.09.2011 20:49
śliczny:-)
bursztynek 22.09.2011 23:31
mniam, śliczny
dorotka0000025 25.07.2011 11:19
mniam mniam..
marchewka 27.06.2011 23:35
śliczny
tatiana2 02.06.2011 11:28
Super torcik :)
Tomasz17 20.04.2011 17:41
piękny
ewasylwia 18.04.2011 10:59
pięknie wygląda
Misiabe 18.04.2011 09:17
Ślicznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak