Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy na 16 równych dość dużych kostek.Na 4 szpadki do szaszłyków nabijamy po 4 kawałki mięsa,oprószamy je sola czosnkową oraz pieprzem.Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy szaszłyki. 2 Cebule i czosnek obieramy i siekamy a następnie w niewielkim rondlu rozgrzewamy oliwę i przesmażamy je.Do rondla wrzucamy kaszę kuskus ,rozkruszamy kostkę bulionowa i dolewamy szklankę wody,dusimy 15 min na wolnym ogniu.Natkę pietruszki oraz bazylię siekamy i dodajemy do rondla.Pomidory myjemy obieramy ze skóry i kroimy na grube plastry,podobnie pozostałą cebule.Ocet winny mieszamy z 1 łyżką oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.Szaszłyki układamy na talerzu,obok dajemy kaszę kuskus i pomidory przekładamy krążkami cebuli.Całość polewamy sosem i dekorujemy bazylią oraz plasterkami cytryny.Podajemy z surówkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !