Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z pęczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
marchewka
czosnek 1 ząbki
seler
pęczak 1/2 szkl
sos sojowy jasny 1 łyżka
oliwa 1 łyzka
czarny pieprz swiezo zmielony
woda 1,5 (gorąca)
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z pęczakiem

Marchewkę i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (seler naciowy pokroić w plasterki). Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Pęczak ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebulę i czosnek i zeszklić. Dodać pieczarki, krótko podsmażyć. Dodać marchewkę i seler. Wlać połowę porcji gorącej wody, przykryć, na małym ogniu gotować do miękkości warzyw. Dodać pęczak. Wlać resztę wody, zagotować. Wlać sos sojowy, przyprawić pieprzem, ponieważ sos sojowy jest słony zupy nie należy już solić. Przed podaniem posypać zupę posiekaną natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.09.2011 17:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak