Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z pomidorami i fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 25-30 dag
fasolka szparagowa 25-30 dag
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyzeczka
oliwa 1 łyżka
sól
czarny pieprz swiezo zmielony
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
bazylia świeża 1 łyzka
dorsz 3-4 filety
natka pietruszki 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z pomidorami i fasolką szparagową

Czosnek obrać, zmiażdżyć. Połączyć: ocet balsamiczny, oliwę, cukier. Dodać czosnek, sól i pieprz. Pomidory umyć, przekroić na pół, ułożyć przeciętą strona do góry w płaskim żaroodpornym naczyniu, dokładnie polać przygotowana mieszaniną, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 220stC, piec 30 minut. Rybę lekko posolić, oprószyć przyprawą do ryb, ugotować na parze, fasolkę ugotować na półmiękko. Filety ułożyć na pomidorach, przykryć fasolką, starannie polać sosem powstałym w czasie pieczenia pomidorów i wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika. Podawać prosto z pieca, przed podaniem posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak