Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z sosem ziołowo-imbirowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos chili słodko-kwasny 1/3 szkl
sok z limonki 1/3 szkl
kolendra posiekana natka 2 łyżki
mięta świeża posiekana 1 łyżka
sos rybny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
imbir świeży 1 łyżeczka
łosoś filet 2-3 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z sosem ziołowo-imbirowym

Filety usmażyć na patelni grillowej lub zrumienić na oleju na tradycyjnej patelni, trzymać w cieple. Zmiksować pozostałe składniki. Przed podaniem gorące filety polać niewielka ilością sosu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak